OUTDOOR LIFE COACHING

Életviteli tanácsadás a természetben

Az outdoor life coaching nem más, mint life coaching (vagy magyarosabban: életviteli tanácsadás) a természetben - séta, túrázás, evezés vagy kerékpározás közben. A coaching hagyományos formában beszélgetés két ember között egy szobában. Mi a coaching beszélgetést a természetben tartjuk, és miközben fizikailag úton vagyunk, a célunk az, hogy eljuss az életednek egy új helyszínére.

Az outdoor life coach olyan mint egy „személyi edző”, aki a lelki állóképességed fejlesztésében, pontosan kitűzött, reális céljaid elérésében segédkezik, és mintegy mellékhatásként az egészséged fejlesztésében is, hiszen az outdoor coaching közben mozogsz és a friss levegőn vagy.

Mit ad hozzá a természet a coaching folyamathoz?

Szeretünk a természetben lenni, és újra és újra megtapasztalni, hogyan épülünk belőle. Saját tapasztalataink vezettek el minket ahhoz a meggyőződésünkhöz, hogy a természet, mint helyszín egy nagyon hatékony támogató eszköz a coaching-ban, amely felerősíti a jelenségeket.

Kilépve a természetbe magad mögött tudod hagyni a mindennapi stresszt, objektívebben, kellő távolságból és egy másik perspektívából tudsz ránézni az életed dolgaira.

A természet egy harmonikus, letisztult közeg, amely segít megtalálni a harmóniát az életedben, jobban magadra koncentrálni, és meglátni a benned zajló folyamatokat.

Az természet és a mozgás segít ellazulnod, relaxálnod, amely magával hozza az új gondolatokat, ötleteket.

Nem kell szemtől szemben ülnöd a coach-oddal egy asztalnál, hanem egymás mellett sétálhattok, túrázhattok, kerékpározhattok, kajakozhattok, és közben úgy beszélgethettek, mintha két közeli barát, ezért sokkal könnyebb nyitottnak lenned, és azt mondanod, amit mondani szeretnél.

A természetben olyan élményeket szerezhetsz, amelyek révén megtapasztalhatod a határaidat, túlléphetsz rajtuk, sikerélményeket szerezhetsz, és erősítheted az önbizalmadat.

Az outdoor coaching-ban természetéből adódóan benne rejlik egy magától értetődő metafóra: az út, utazás, amelyet az életedre tudunk alkalmazni. Ezen felül az outdoor coach olyan speciális aktivitásokat tervez neked a természetben, amelyek segítenek reflektálnod arra, amivel éppen dolgod van, és ránézned arra, hogy hogyan kezeled a hasonló szituációkat az életedben.

Az oudoor coaching helyszínei és eszközei

A outdoor coaching helyszíne nagyon változatos lehet, egy városi parktól a hegyi turistautakig széles skálán mozoghat, attól függően, hogy milyen fajta tapasztalatot keresel. Budapesten élünk, örömmel tartunk neked outdoor coaching alkalmakat a fővárosban vagy környékén, de az ország bármelyik pontján, kedvezőtlen időjárás esetén pedig beltéren is.

Outdoor coach-aink tapasztaltak túrázásban, hegyikerékpározásban, kajakozásban-kenuzásban, és örömmel használják mindezeket az aktivitásokat a coaching-ban. Mindamellett, hogy a gyaloglás, túrázás és evezés közbeni beszélgetések a leghatékonyabbak, a te döntésed, hogy melyiket választod.

Sétálj velünk, hogy segíthessünk navigálni az utadon a céljaid felé!