A program gyermekkorunk vidám osztálykirándulásait idézi, ahol a csapat maga mögött hagyva a várost és a mindennapokat, izgalmas kalandok nyomába ered egy romantikus vidéki tanyán. A résztvevők a farmra érkezve még nem sejtik, hogy a felhőtlen szórakozás, evés-ivás, mulatság előtt komoly küldetés vár rájuk. A tanyán ugyanis egy hatalmas szélvihar következtében úrrá lett a káosz. A gazda ezért arra kéri a csapatot, hogy segítsenek rendet tenni a birtokán.

A csapatra sok feladat vár; az elszabadult állatok visszaterelése, az épületek felújítása, ideiglenes szálláshelyek kialakítása, a kamra feltöltése, az önkéntes segítők élelmezésének megoldása, a gazda féltett kincseinek felkutatása...

A programelemek természetesen nem megterhelőek, sokkal inkább szórakoztatóak és felfrissítőek: változatos tanyasi élményprogramok és a helyszínhez illő, izgalmas csapatépítő játékok, melyek során a csapat jókedvűen „munkálkodhat" a közös cél érdekében, és bizonyíthatja elszántságát, ügyességét, bátorságát, leleményességét.

Persze a „kemény munka" fizetsége sem maradhat el! A község polgármestere a nap végén ünnepélyes keretek között avatja a résztvevőket Cooltanya díszpolgáraivá, emlékül megkapják a helységnévtáblát, a legeredményesebben sürgő-forgó csapatot pedig „arany-gereblye" kitűntetéssel jutalmazza.